Debatt om ensamkommande flyktingbarn i Karlskrona

Kommunfullmäktige i Karlskrona kommun fattade på torsdagen beslut om att stå fast vid kommunstyrelsens beslut att skriva avtal med Migrationsverket om att tredubbla platserna för ensamkommande flyktingbarn.

Det tog nästan två timmar att enas, eftersom Moderaterna och Kristdemokraterna ville återremittera frågan till Överförmyndarnämnden och Kunskapsnämnden och även ville ha garantier från Migrationsverket om kompensation för extra kostnader i samband med flyktingmottagandet.

Slutligen enades kommunfullmäktige om att skriva avtal nu om de 105 platserna för ensamkommande pojkar över 15 år som kommunen redan har erfarenhet av och samtidigt utreda frågan om att i framtiden även ta emot flickor.

I ett pressmeddelande skriver Moderaterna att de yrkade på återremiss för att fullmäktige har en mycket stark skyldighet att ta emot alla unga tjejer och killar som växer upp i vår kommun idag och att det inte behöver utredas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".