Klas-Håkan Pettersson har inget betalkort och kan därför inte resa med Blekingetrafiken. Foto: Monika Titor/Sveriges Radio
Klas-Håkan Pettersson har inget betalkort och kan därför inte resa med Blekingetrafiken. Foto: Monika Titor/Sveriges Radio

Resekorten kan inte fyllas på med kontanter

Blekingetrafiken: Vi får hänvisa till Ronneby
1:33 min

Sen början på januari går det inte att ladda sitt resekort inom Blekingetrafiken med kontanter, om man bor i Karlskrona. Klas-Håkan Petersson är skeptisk till betalkort. Han har inget och kan därför inte resa med Blekingetrafiken.

– Jag har vid ett par tillfällen varit inne i försäljningslokalen tillhörande Blekingetrafiken och försökt via kontanter fylla på mitt resekort och varje gång har jag fått höra det går inte för närvarande, kanske i slutet på denna månad. Nästa gång var det samma story och nu senaste budet är att det kanske går i mars, säger Klas-Håkan Petersson.

Karlskronaborna hänvisas till Ronneby
Blekingetrafiken har inte försökt att hjälpa Klas-Håkan Petersson att fylla på resekortet utan endast bett honom återkomma. Snart ska han ut och resa och försöker undvika att åka kollektivt för att inte resa upp de sista slantarna han har på kortet. CG Johansson är försäljningsansvarig på Blekingetrafiken:

– Vi har en begränsning i Karlskrona, då får vi hänvisa till Ronneby som närmsta ställe för att kunna betala med kontanter, säger CG Johansson.

Men om han inte kan fylla på sitt kort så kan han inte åka till Ronneby?

- Ja, det var ju en trixigare fråga här, då får herrn vända sig till Blekingetrafiken igen, säger CG Johansson.

När blir det möjligt att fylla på sitt resekort med kontanter igen?

- Det kan jag inte svara på just nu. Vi jobbar så fort vi kan, säger CG Johansson.

Att Blekingetrafiken inte prioriterar gruppen äldre är inget som egentligen förvånar Klas-Håkan Petersson.

- Att Sverige är en av världens mest kontantfria länder beror på att Sverige också är en av världens mest de åldersfixerade länder där man mer eller mindre diskriminerar äldre, säger Klas-Håkan Petersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".