Centerpartisten och kommunalrådet Magnus Larsson står framför SR:s loggor. Foto: Annika Nilsson/Sveriges Radio.
Centerpartisten och kommunalrådet Magnus Larsson anser att kostnade blir för hög med ett boende för de hemlösa. Foto: Annika Nilsson/Sveriges Radio.

För dyrt att ordna boende för hemlösa på järnvägsstationen

"Inte Karlskrona kommuns ansvar"
2:37 min

Kostnaden blir för stor för att organisera ett boende för de personer som sover på järnvägsstationen i Karlskrona. Det menar kommunalrådet Magnus Larsson.

I fredags rapporterade vi om att nio personer sov i vänthallen på järnvägsstationen i Karlskrona.

Margareta Jansson som är sektionchef på vuxensektionen på Karlskrona kommun menade att det är en politisk fråga om man ska göra någon större insats för dessa personerna. Men enligt centerpartisten och kommunalrådet Magnus Larsson blir kostnaden alldeles för stor och omständigheterna för svåra.

– Ska man bygga upp ett härbärge så behövs det tillsyn, personal och en rad andra saker så det är en ganska stor sak att dra igång, säger Magnus Larsson.

Han anser att det inte är varje kommuns ansvar att lösa problemet utan att det måste ske en förändring på europeisk nivå. Men han säger även att kommunledningen kommer att ta sig en funderare kring vad de kan göra.

– Den här typen av boende och läger är olyckligt på många sätt. Vi kommer att vrida och vända på frågan men i mycket är det de kyrkliga organisationerna som gör fantastiska insatser här, säger Magnus Larsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".