Närbild på en kille i vit skjorta och svart kavaj. Foto: Privat
Oskar Drugge. Foto: Privat

Oskar Drugge i Krif: Surt att missa playoff

"Extra tändvätska när man har sådana fans"
4:29 min

Ikväll drar playoffmatcherna igång som kan leda Krif till den allsvenska kvalserien. Men inte för en skadad Oskar Drugge som får titta på.

Ikväll tar Krif emot Tingsryd i den första playoffmatchen i bäst av tre som så småningom kan leda laget till den allsvenska kvalserien.

Tappat mycket muskler
Men det är inte alla som finns på isen ikväll. På läktaren sitter Oskar Drugge som i mötet med Helsingborg i slutet av januari fick en skridsko i låret och ett rejält djupt jack. Han ska på röntgen på tisdag och hoppas då på ett positivt svar.

– Det blir bättre och bättre för varje dag men jag kan inte gå för fullt än så det är tufft. Jag ska på röntgen på tisdag och har förhoppningar om att kunna börja träna lite mer nästa vecka, säger Oscar Drugge som tappat mycket muskler i benet och är stel.

"En jäkla publikfest"
Han försöker att komma med tips och coachning vid sidan av för att hjälpa sin lagkamrater. Men att behöva sitta bredvid och titta på under playoffmatcherna, när det verkligen gäller allt, är jobbigt för honom.

– Det är det man tränar för så klart att det är surt. Det kommer bli en jäkla publikfest mot Tingsryd och det är ju sådana här matcherna man vill spela istället för att glida runt mot Varberg för 50 personer i november, säger han.

Extra tändvätska
Alla vet vad som gäller nu i Krif när playoff drar igång. För spelarna ger det extra energi att spela i en kokande Kockumhallen.

– Det blir extra tändvätska när man har sådana fans som både vi och Tingsryd har med fullt ös på läktaren, säger lagkaptenen Andreas Nordfeldt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".