Isa Tengblad och Jon Henrik Fjällgren som gör henne sällskap i finalen.
Isa Tengblad och Jon Henrik Fjällgren som gör henne sällskap i finalen. Foto: Sveriges Radio

Sommarblekingen Isa till final i Melodifestivalen

"Det är kul att vara underdog"
0:24 min

Isa Tengblad som bjöd på en storskräll när hon knep finalplatsen framför näsan på favorittippade Kristin Amparo i Melodifestivalens deltävling i Östersund igår är sommarbleking och bor på Hasslö.

- Isa har hela sin släkt på mammans sida i Karlskrona och hennes morfar bor på Hasslö. Isa har varit där varenda sommar, det är vårt sommarparadis, säger Isas pappa Mattias Tengblad.  

16-åriga Isa Tengblad gjorde debut i Melodifestivalen i går men har tidigare setts i tv-program som "Småstjärnorna" och uttagningen till Junior Eurovision Song Contest.

- Jag vågade inte tro att jag skulle ta mig till Friends arena och finalen, men jag hoppades hela tiden. Jag fokuserade på att göra min låt så bra som möjligt och hade jätteroligt, säger hon.

Du är yngst i tävlingen, hur känns det?

Ja, det är kul att vara underdog. Alla i den här tävlingen hoppas på att ta sig så långt som möjligt, nu slog jag hela vägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".