PUBLIKNÄTVERKET

Kim M. Kimselius är med i ny digital satsning för barn

2:19 min

I april drar en ny digital satsning igång där barn får följa en saga via audiostationer genom Kalmar slott. Personen bakom sagan är Kim M. Kimselius i Eringsboda.

I sagan följer barnen slottsmusen Petit som drömmer om att bli riddare. Sagan som barnen får lyssna till är skriven Kim M. Kimselius i Eringsboda. 

– Petit föddes i den sekund när jag blev tillfrågad att skriva sagan. Han är väldigt speciell för mig och jag kommer säkert göra något mer kring honom, säger Kim M. Kimselius.  

Sagan utspelar sig runt om på Kalmar Slott där barnen via audiostationer får följa med i berättelsen. Varje station innehåller också en uppgift som barnen ska lösa med hjälp av sina sinnen.  

-- När man kommer till receptionen får man en lapp och förs till första stationen. När man får rätt får man en bokstav och i slutet har man då fått ihop ett ord. Utifrån det ordet får man sedan hämta en present i receptionen, säger Kim M. Kimselius.

I april drar satsningen igång på Kalmar slott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista