Utredning mot Bromöllakvinnan fortsätter

1:20 min

Åklagaren utreder vidare om den kvinnan i 60-årsåldern i Bromölla som greps misstänkt för att ha hållit sina barn instängda har gjort sig skyldig till brott.

Utredningen fortsätter om den kvinnan i Bromölla som förra veckan greps misstänkt för ha hållit sina nu vuxna barn instängda i hemmet under flera år.

– Jag har ännu inte fattat beslut om vi ska lägga ner utredningen eller göra något annat, säger chefsåklagare Pär Andersson.

Kan du säga något om vad som återstår ?

– Nej, jag kan inte berätta vad det handlar om men det är ytterligare förhör som vi har gjort, kan man väl säga, säger han.

Det har nu gått en vecka sedan det hölls häktningsförhandling mot kvinnan i Kristianstad Tingsrätt. En utdragen förhandling bakom stängda dörrar som slutade med att rätten ogillade framställan och kvinnan släpptes fri.

Då hade hon varit frihetsberövad ett drygt dygn sedan polisen larmats till Bromölla av en privatperson, och tvingats bryta sig in i lägenheten för att gripa henne misstänkt för att ha begränsat sina tre, nu vuxna, döttrars frihet under en längre tid.

Brottsrubriceringen var olaga frihetsberövande - en rubricering som troligen kvarstår, trots rättens bedömning vid häktningen.

Domstolen prövade det vid häktningsförhandlingen och då gjorde de en anna bedömning än jag gjorde. Vilket i sig inte var så konstigt. Det är inte så enkelt att säga om det är brott, eller inte. Det får övervägas.

Kan det handla om att det blir en annan brottsrubricering?

– Teoretiskt – ja, men praktiskt tror jag inte det blir det. Men det får vi se, säger Pär Andersson.

Beslut om utredningen ska läggas ner eller inte kommer troligen att fattas i nästa vecka. Döttrarna är idag mellan 24 och 32 år gamla.