Mattekonvent inför nationella prov

9:24 min

Den ideella föreningen Mattecentrum anordnar för första gången i Blekinge ett mattekonvent och bistår gymnasieelever med övningsprov och volontärer inför vårens nationella prov.

Meningen är att de som vill från Blekinges gymnasieskolor ska kunna få extra hjälp inför proven.

Två studietillfällen erbjuds på kvällarna den 11 och 18 maj och man kommer hålla till i aulan på Ehrensvärdska gymnasiet i Karlskrona.

Johan Eliasson är projektledare och volontär och studerar själv till civilingenjör i datasäkerhet på BTH och han säger att elever från hela länet är välkomna:

– Man bara anmäler sig på vår hemsida.

Mattecentrum har haft räknestuga i Karlskrona i fyra år där högstadie- och gymnasieungdomar kunnat vända sig och få hjälp och intresset har varit stort.

Rebecka Sölvenäs läser andra året på Ehrendsvärdska gymnasiet, naturprogrammet. Hon har aldrig besökt mattestugan men tänker delta på mattekonventet.

– Det var vår mattelärare som rekommenderade det varmt och jag tyckte det lät som en jättebra idé att få lite extra hjälp inför nationella proven, säger hon.

Föranmälning görs via Mattecentrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista