Karlskrona HK får elitlicens

Nu är det definitivt klart att Karlskrona HK spelar i SHL till hösten. Förbundet beslutade i går att föreningen får sin elitlicens.

– Vi har beslutat att Karlskrona HK får sin elitlicens för kommande säsong i SHL, säger Lars Nylund, ordförande för Svenska ishockeyförbundets licensnämnd.

För att få elitlicens för att spela i SHL krävs bland annat en arena med 5000  platser - där 3500 ska vara sittplatser. Det krävs en stabil ekonomi, en god organisation, en ungdomsverkesamhet i rimlig omfattning.

Bygget dröjer
– Vi räknar med att kommunen och klubben följer den planen som finns. Vilket betyder att föreningen uppfyller arenakraven när bygget är klart, säger Lars Nylund.

Igår kom beskedet från Karlskrona kommun att utbyggnaden av Arena Karlskrona dröjer och bygget blir inte klar förrän i februari. Det betyder att klubben tappar publikintäkter, eftersom kapacitet på platser inte utökas från i slutet av säsongen.  

Karlskronas första match i SHL är hemma mot Färjestad den 16 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista