Karlskronabon Pragya Yadav gör succé i Bollywood
Karlskronafödda Pragya Yadav gör succé i Bollywood. Foto: Rebecka Gyllin/SR

Från Blekinge till Bollywood

"Jag längtar efter Svensson-livet"
12 min

Skådespelerskan Pragya Yadav från Karlskrona om livet i Mumbai och producentdebuten.

Efter studenten packade Pragya Yadav sina väskor och flyttade till Mumbai. Tanken var en niomånadersvistelse som inte tagit slut sedan dess.

På plats arbetade hon som event manager och när hon gång på gång misstagits för modell under sitt arbete bakom kulisserna på olika modevisningar bestämde hon sig för att ge modellyrket en chans. 

Sedan dess har hon debuterat som skådespelerska, fortsatt jobba som modell och gett sig på producentrollen:

– Det ena ledde till det andra och jag bara flöt med. Jag har nog inte riktigt hängt med och tycker det känns som jag fortfarande är på samma stadie som innan. Jag blir generad när jag presenteras och kallas för Bollywood-stjärna. Men ser man det utifrån kan jag hålla med om att jag hunnit med mycket de senaste fem åren. 

Hemma i Indien har Pragya vant sig vid att bli igenkänd på stan och att ha paparazzifotografer som följer hennes varje steg: 

– Det är den jobbiga sidan av det och det kan vara ganska skönt att komma hem till Karlskrona och kunna slappna av och inte ha stressen över sig att hela tiden se bra ut. 

25-åriga Pragya är sedan 4 månader gift med den kände indiske filmregissören Abhishek Kapoor och bröllopet var i indiska mått mätt ett väldigt litet bröllop. 

– Vanligtvis är det ca 1000-2000 personer. Vi ville bara ha de närmaste vännerna och familjen men efter att pressen skrivit om bröllopet fick vi tänka större och hade cirka 150 gäster. 

Paret jobbar just nu tillsammans med en ny film.

– Filmen har premiär i februari nästa år och just producentskapet brinner jag verkligen för. I de flesta indiska filmerna är det väldigt mycket av allting. Jag gillar det lite mer realistiska där det inte är lika mycket sång och dans som det brukar, säger Pragya Yadav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".