ABB Arena Karlskrona. Bild: Karlskrona kommun
Bild: Karlskrona kommun

ABB Arena Karlskrona blir det nya namnet

"Det viktigaste är att sponsra det lokala"
4:28 min

Nu är det klart att företaget ABB ska sponsra arenan på Rosenholm utanför Karlskrona. Det nya namnet blir ABB Arena Karlskrona.

Det har spekulerats en längre tid vad arenan på Rosenholm ska heta. Men i dag på en presskonferens blev namnet ABB Arena Karlskrona offentligt. Avtalet gäller över fem år och ger en miljon om året.

Bästa för staden
– Vi gör det här för det lokala. Vi vill lyfta fram staden Karlskrona och ABB såklart, säger Andreas Berthou, platschef på företaget i Karlskrona.

– ABB tror på Karlskrona. Det känns bra, säger kommunalrådet Patrik Hansson (S).

En miljon
Avtalet med den tidigare sponsorn Telenor gick ut den sista december 2014. Telenor sponsrade även de med en miljon per år.

– Vi ska titta på hur de pengarna ska användas. Det ska inte gå till den kommunala kassan, utan tillbaka till idrotten, säger Patrik Hansson.

Tillfälligt
Det är oklart när den nya loggan är på plats på arenan - eftersom bygget med den nya entrén är i full gång. Men det kommer att finnas en tillfällig lösning när Karlskrona HK spelar sin första match i SHL i mitten på september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".