Upptaktsmöte. Foto:Stig-Åke Jönsson/TT
Upptaktsmöte med Kristjan Andersson, Eskilstuna Guif, Ulf Sivertsson, HK Malmö, Patrik Liljestrand, IFK Skövde, Martin Boquist, Ricoh Handboll, Ulf Schefvert, HIF Karlskrona, Jasmin Zuta, Redbergslids IK och Jerry Hallbäck, HK Aranäs. Tommy Suoraniemi, HK Drott, Jesper Larsson, IFK Kristianstad, Kalle Matsson Hammarby IF, Tomas Axner, Lugi HF, Magnus Johansson, IK Sävehof, och Sebastian Seifert, Ystad IF. Foto:Stig-Åke Jönsson/TT

Handbollspremiär i elitserien

Ulf Schefvert: Tro inte det är klart efter 40 minuter
9:20 min

I helgen är det seriepremiär för HIF Karlskrona. I går höll elitserielagen sin upptaktsträff i Malmö och Karlskronas tränare Ulf Schefvert var på plats.

På söndag spelas den första matchen och det är mest handboll i huvudet på tränaren.

– Det börjar bli lite halvnervöst, säger Ulf Schefvert. Man tänker mer på handbollen än var man går och sådär.

– Jag har alltid tyckt att det är bra att börja borta mot något  favoritlag. För det sker ju alltid skrällar i början och nerverna ligger utanpå hos alla spelare i alla lag.r han.

– Men nu är det som det är, och det är ju ett tjugotal år sen det var en elitseriematch i Karlskrona så det kan ju vara roligt att börja hemma.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".