Division 2 är för tråkig och behöver göras om

2:51 min

Redan till nästa säsong kan herrarnas division 2-fotboll göras om eftersom många tycker att den avgörs för tidigt då bara ett lag kan gå upp till division ett.

I division två Södra Götaland där FK Karlskrona och Asarum spelar har Malmölaget Prespa Birlik dragit iväg rejält och med sina 54 poäng är man hela 15 poäng före tvåan Karlskrona.

Med fem matcher kvar finns chansen i teorin kvar för Karlskrona, men i praktiken var serien avgjord redan i slutet av juli.

Stödjer en förändring
Här kan det nu bli en ändring då Svenska Fotbollförbundet senare i höst ska ta upp en motion som vill se en förändring.

– Det är en fråga som diskuterats under många år och en motion som jag räknar med att Blekinge kommer att stödja, säger Tommy Andersson som är ordförande i Blekinge Fotbollsförbund.

Kval till ettan
Exakt hur förändringen skulle se ut är inte klart men Tommy Andersson kan tänka sig att det blir något slags kval för laget som slutar tvåa.

Det kan även komma att bli en förändring i damernas division 1 där läget är snudd på identiskt, men då det seriesystemet, enligt Tommy Andersson, är lite snårigare kan en förändring dröja något.

Förlorar pengar
FK Karlskrona som ligger tvåa i årets division 2 välkomnar en förändring eftersom en avgjord serie enligt ordförande Björn Linge, inte gynnar någon.

– Nej det är inte särskilt roligt och det kostar också pengar då färre kommer och kollar på våra matcher då serien är avgjord.