Mordhäktade 39-åringen: En tragisk olycka

0:38 min

En 39-årig man häktades på sannolika skäl idag misstänkt för mord på den 21-åriga kvinnan i Karlskrona i måndags. Men enligt den misstänkte handlar det om en tragisk olycka.

Den 21-åriga kvinnan som misstänks ha mördats i Karlskrona i måndags sköts till döds.

Det framkom på häktningsförhandlingen idag där en 39-årig man häktades på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Hittat misstänkt mordvapen
Åklagare Ulrika Grenerfors menar att det är den 39-åriga mannen som har skjutit henne. Detta med ett vapen som hittades i samma område där kvinnan hittades död i måndags. Enligt Ulrika Grenerfors tillhör vapnet 39-åringen, något han själv förnekar.

"Tragisk olyckshändelse"
39-åringen däremot, menar att det handlar om en tragisk skjutolycka och att han istället försökte hjälpa den skottskadade kvinnan. Men exakt hur detta har gått till vill 39-åringens advokat Eric Widner inte gå in på.

– Han förnekar bestämt att han skulle ha dödat en ung flicka. Inställningen är att det är en tragisk olycka, en skjutolycka där det har gått fel, säger han.

Men det tror inte åklagaren Ulrika Grenerfors på:

– Jag delar inte den uppfattningen, men det är naturligtvis något vi kommer att titta närmare på, säger hon.

39-åringen häktades också för grovt vapenbrott, tillsammans med en 57-årig man, för att ha haft det misstänkta mordvapnet på allmän plats. Den plats där kvinnan dog.

Två män frisläppta
De resterande två männen som misstänks i mordutredningen släpptes idag fria, men misstankarna mot dom kvarstår.

– Jag har gjort den bedömningen att det är så jag ska hantera det, säger Ulrika Grenerfors.

Nya förhör
Nu fortsätter utredningen med nya förhör. Åklagaren väntar även på svar från en analys av det misstänkta mordvapnet och det slutliga svaret från rättsmedicin som ska fastställa hur kvinnan dog.

Åtal ska vara väckt senast den 25 september.