Race med tuffa hinder lockade många till start i Karlshamn

1:30 min

Balansgång på stockar över ån, gyttjebassänger och många andra hinder för våghalsar. Det var vad som väntade deltagarna i City Madness Race, stadsloppet som för andra året gick av stapeln i Karlshamn på lördagseftermiddagen.

En av de som sprang var Alva Wadström. Innan start visste hon precis hur hon skulle göra vid banans tuffaste hinder som gick ut på att kasta sig i Mieån och simma över till andra sidan.

- Jag ska bara hoppa rätt i och kötta!

Det var omkring 200 löpare som gav sig iväg längs med Drottninggatan och ner till den andra sidan av centrum vid Bryggeritomten. Där korsade löparna Mieån och sprang tillbaka till Piren, denna gången längs med ån.

Hoppats på fler
Pär Emanuel och hans kollegor från arrangören, den ideella föreningen Karlshamns fightingklubb, har jobbat i flera månader med att sy ihop evenemanget.

De var nöjda med att det var mycket publik längs med banan, men hade hoppats på dubbelt så många anmälda.

– Omkring 400 anmälda hade vi hoppats på så vi är lite besvikna. Men det tar tid att bygga upp intresse för sånt här. Det här är bara andra gången vi arrangerar racet, säger han.

Bland Karlshamns butiksägare rådde det delade meningar om huruvida avspärrningsbanden som gick kors och tvärs genom stan för att markera tävlingsbanan lockade fler eller färre kunder.

De flesta som vi pratade med resonerade dock som Josef Kanou som säljer kebab på torget.

- Ett sånt här evenemang gynnar stan. Då ska inte folk klaga, säger han.

Gladiatorkamp
Muntra tillrop hördes längs med banan och muntra miner var det bland de flesta deltagarna trots racets tuffa karaktär med branta väggar att klättra upp för, oljefat att slingra sig mellan och gladiatorer att trixa sig förbi.

Handbollsspelaren Ellen Thunell avslöjar hur hon förberett sig för att springa.

– Inget speciellt, jag har bara vilat mig i form, säger hon och skrattar.

I tre-kilometersklassen vann Per Nyberg och sex-kilometersklassen vanns av Peter Autio.