Kalle Berglund sansar ryktena kring loppet

4:38 min

Friidrottaren Kalle Berglund menar att medierna kraftigt överdrivit det som skedde efter att han och en finsk löpare sprang ihop under Finnkampen.

I helgen var det den årliga Finnkampen, där Sverige kämpar mot Finland i friidrott. En stor snackis efter årets tävling var kring en av våra blekingska idrottare, Kalle Berglund från Jämshög.

På 1 500 meters-distansen sprang Kalle hem förstaplatsen och slog dessutom juniorrekord. Men när det var dags för hans andra distans, 800 meter, gick saker inte enligt planen.

Under loppet hamnade han och en av de finländska löparna väldigt nära varandra, vilket resulterade i att Kalle hamnade i gräset utanför banan. Det innebar att han tappade sina chanser i loppet.

Efteråt skrev olika medier bland annat att Kalle blev rasande på den finländska deltagaren och att han stormat iväg efter loppet. Det har skrivits om fula knep och att ett storbråk i och med detta avslutade Finnkampen.

Men så här dagen efter tar Kalle själv händelsen med ro.

– Det var en lucka som jag tog och när han täppte till den så fick inte jag plats.

Hur upplever du situationen?

– I stridens hetta blir man väldigt besviken men det var inte så allvarligt som alla skriver. Vi snackade efter loppet, tog i hand och kom fram till att vi båda gjorde fel. Det är sånt som händer i löpning.

Vad är reglerna, får man springa hur man vill?

– Ja, bara man inte stör den andra för mycket och man får inte slåss på banan. Det här var bara en lätt knuff, det får man. 

– För mig är det är en del i sporten att man ska kunna positionera sig bra och ta sig fram på smidigast sätt. På såna här distanser måste man springa smart, säger Kalle.