Kraftig brand i Mörrum

0:45 min

Det började brinna kraftigt i en lada med bränslespån i Mörrum igårkväll. Nu pågår eftersläckningsarbete som ska pågå fram till idag på förmiddagen.

Har du bilder? Skicka till nyhetswebben@sverigesradio.se

Det var vid sextiden på tisdagskvällen som räddningstjänsten fick larm om en kraftig rökutveckling och lågor som slog ut från taket på ett företags bränsledepå i Mörrum.

– Lokalen kommer inte att kunna räddas, istället har arbetet inriktats på att rädda intilliggande byggnader, meddelade SOS Alarm vid 19.30-tiden på tisdagskvällen

Rökdykare har varit inne i lokalerna och hämtat ut acetylentuber. Ingen person har kommit till skada vid branden. Flera brandkårer jobbar med att släcka branden, bland annat från Karlshamn och Sölvesborg.

– Det är tusen kubikmeter spån som brinner. Släckningsarbetet kommer pågå ända fram till onsdag förmiddag, säger Stephan Söderholm på polisen till P4 Blekinge på tisdagskvällen.

Stora materiella värden har gått till spillo i branden på företaget Blekinge Bioprodukter.

Än är det oklart hur branden startade. Polisen kommer upprätta en polisanmälan och genomföra en teknisk undersökning så snart de kan.

– Eftersläckning pågår och kommer att fortsätta under större delen av dagen, säger Peter Jönsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i västra Blekinge tidigt på onsdagsmorgonen till TT.