Det eldhärjade huset i Ronneby. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio
1 av 2
Sladjana Milovanovic och Zorica Miletic fick fly över taket för att undgå branden. Foto: Mikael Eriksson / Sveriges Radio.
Brandtekniker har börjat gå igenom det brandhärjade huset. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio
2 av 2
Brandtekniker har påbörjat sitt jobb. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Vännerna fick fly elden över taket

"Det brinner - vi måste ut"
3:51 min

Nattens brand gick snabbt. Det berättar Sladjana Milovanovic och Zorica Mileticav som själva fick fly till grannhusets tak.

Zorica Miletic satt hemma hos vännen Sladjana Milovanovic och tittade på tv igår kväll när de plötsligt hörde en hög kvinnoröst. Zorica Miletic gick fram till ytterdörren och upptäckte plötsligt hur mörk rök kröp in genom dörren.

– Då skrek jag till Sladjana att "det brinner, vi måste ut". Sen kröp vi ut genom fönstret och ut på taket, säger Zorica Miletic.

Räddade sist
Från platsen ute på taket ser vännerna röken välla ut ur huset och hur också sirenerna närma sig. 

– Då såg vi plötsligt en äldre dam som var ute på sin balkong. Så vi skrek till brandmännen att hjälpa henne först. Röken var överallt kändes det som och jag tror att vi blev nedplockade sist, säger Zorica Miletic.

Gick snabbt
Vännerna uppskattar att de satt på taket i ungefär 20 minuter. 

– Vi såg ju elden från hennes balkong. Att det går så snabbt och så illa när det brinner kan man inte förstå, säger Sladjana Milovanovic.

Har ingenting
Nere på marken fick vännerna syrgas och sen åka in till akuten för kontroll. Inatt har de bott på vandrarhem. 

– Vi har lånade kläder och har ingenting. Det enda vi vet nu är att vi måste ta kontakt med våra försäkringsbolag, säger Zorica Miletic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".