På väg till häktningsförhandling. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio
Den 30-åriga kvinnan på väg till häkningsförhandlingen. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Kvinna som misstänktes för Ronnebybranden släpps fri

0:34 min

Den kvinna som tidigare misstänkts för att ha startat branden i ett bostadshus i Ronneby förra veckan släpptes efter en lång häktningsförhandling fri.

Häktningsförhandlingen pågick i nära två timmar, men när den var slut meddelade rätten att kvinnan inte längre är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand och att hon därför skulle släppas fri.

Det blev starka reaktioner hos den 30-åriga kvinnan, som när rätten meddelade att hon inte skulle häktas utbrast.

– Hörde jag rätt? Tack gode gud!

Utredningen fortsätter
Åklagare Tomas Andersson var mycket fåordig efter avslutad förhandling och sa bara att utredningen nu fortsätter.

Kvinnans advokat Torgny Palm var vid förhandlingens inledning mycket kritisk till att han fått ta del av så lite material i från utredningen. En kritik han höll fast vid även efter att förhandlingen var avslutad.

– Enligt rättegångsbalken ska jag kunna ta del av allt utredningsmaterial och den enda bild jag har fått se är en bild som ser ut som den skulle kunna ha varit tagen av någon tidning.

Traumatisk händelse
Palm sa sig inte vara särskilt förvånad över rättens besked efter som det enligt honom finns många olika versioner kring vad som egentligen hände då det började brinna.

– För min klient är det här en traumatisk händelse, avslutade  Torgny Palm.

Sedan tidigare är en 31-årig man misstänkt för att ha startat branden i Ronneby. Han satt förra veckan anhållen, men släpptes i fredags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista