Erik Belin Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belin tror det finns en hockeygud. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belins hockeyvärld

Belin: Det finns en hockeygud

Erik Belin skriver i bloggen att Karlskrona HK fick sin första vinst retroaktivt efter bra spel i de två första matcherna.

Det finns en hockeygud!

Att bloggen hade rätt i att KHK skulle ta en poäng mot Rögle i Ängelholm och att första tre poängen skulle komma mot Djurgården hemma har hockeyguden ingen roll i.

Det handlar helt enkelt om att ha bloggblekinges bästa känsla.

Däremot så uppenbarade sig hockeyguden när KHK vann sin första match. Enligt alla medier och folk som var på plats hade Djurgården stora delar av matchen och KHK sattes rejält under press.

Betalade sig retroaktivt
Första två matcherna betalade sig retroaktivt och man blev bjuden på mer poäng än man var förtjänt av mot ”Mesta mästarna”. 

 Korta, spontana och positiva känslor efter första segern.

  • Lördagsmatch och första segern. Kan inte bli bättre!
  • Jimmy Andersson och Joachim Rohdin sprättar in sina första baljor. Viktigt!
  • Äntligen en målvaktsmatch som coach Anders Palm kan vara nöjd med.
  • Laget återtar hemmaborgen igen!
  • KHK lämnar bottenskiktet

Historisk seger
Den historiska segern är bärgad och nu ska laget gå vidare med Luleå (B), Växjö (H) och Skellefteå (B). Vilka lag man spelar mot!!

Hade man torskat mot Djurgården så hade jag direkt sagt noll poäng kommande tre matcherna. Jag ser KHK som ett svårtippat lag i dagsläget och har svårt att sia om framtiden men tror att laget ska vara nöjda om dom har med sig mer än tre poäng efter dessa tre matcher.

Viktig seger
Krif tog sin första seger mot Halmstad och vinner den matchen med 3-1. Inga övertygande siffror men en viktig seger för laget som har inlett med två förluster.

På onsdag är det derby mot Mörrum och då tippar bloggen på Krif:s andra seger. Känslan är att Wahlqvist och Fornell kommer lägga maximalt krut på att trycka till sin gamla klubb.

Det kommer dom göra genom att spela på gränsen mot sina forna lagkamrater. Ett kaxigt Krif hade varit kul att se på Jössa på onsdag.

Mörrum är sargade och som bortalag och favoriter tycker jag Krif ska satsa allt på ett kort och gå ut stenhårt mot Mörrum.

Om överlevnad
Nu när jag skriver det här kommer jag att tänka på en match mot just Kallinge och jag hoppas att Mörrum får en bättre inledning än vad jag fick erfara när Krif för tre år sedan kom på besök på Jössa.

Jag hade varit på isen tillsammans med min femma i två minuter då Kallinge genomförde sitt femte byte och vi fick möta deras andra kedja för andra gången den kvällen!

Till slut handlade allt om överlevnad och viktigast var att det stod 0-0 och vi fick äntligen byta efter två minuter och trettio sekunder konstant i egen zon.

OIK:s genrep var perfekt. Dennis Karlsson håller nollan vilket han kommer göra många gånger i vinter. Rätt spelare är återigen i protokollet och nu är det även dags för OIK att köra igång säsongen på allvar.

/Erik Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".