Match i TV-soffan.
Erik Belins hockeyvärld

Belin: Alldeles för enkelt, KHK

Erik Belin om faran med att vara nöjd, om derbyt och Olofströms kanonstart. Och om vem som borde bänkats i KHK.

Alexander Bergström gör mål vilket är betydelsefullt för honom själv och för laget. Viktigt! 

Vad som också är viktigt är att Holzapfels och Henrions utvisningar måste bort, framförallt Henrions. Det är möjligt att det går att diskutera hur klara utvisningarna är men dessa två spelare får inte sätta laget i den situationen mot Luleå borta. Att vara steget efter motståndaren och ta en hooking, tripping eller highsticking går att koppla till dålig inställning. Ta en boarding eller charging istället, för att visa att du har viljan!! Visst att Holzapfel gör mål och det är hans kanske hittills bästa match men han har ändå mer att bevisa. Det är 55 omgångar och då är det viktigt att spelarna hittar en lägsta nivå som går att lita på som tränare.

KHK stör Luleå i Luleå vilket är starkt. Bergströms insats i sin helhet visar på vilja, Emil Larssons tackling visar på inställning och att man inte ber om ursäkt, tycker det fanns en del sådant ikväll. 

Godkänt, men...

Summan av insatsen blir ändå att Luleå inte behöver förta sig för att bärga tre poäng och det blir rätt så bekvämt för dom. Känslan är att Luleå har en växel till att ge, sedan om det är KHK som inte tillåter dom att komma med fart har jag svårt att se?! Klart godkänd insats idag men det är farligt att vara nöjd.

Om vi då ser framåt istället. På lördagen kommer de regerande svenska mästarna till staun, vilken grej! Hemmaborgen är något helt annat även om jag tror att det blir tufft att vinna mot Växjö men allt kan hända med rätt inställning. Större ”mirakel” har skett.

Mörrum - KRIF

Som befarat kom KRIF ut hårt på Jössarinken och 7-16 i skott talar sitt tydliga språk. Sedan att Mörrum får en bra start på andra perioden och Klozz gör sitt första mål är viktigt för fortsättningen i matchen och säsongen, Klozz behöver leverera. Mörrum är nära att ta poäng idag men istället så blir det förlust. Den försäsongen som jag nämnt tidigare gällande Mörrum kombinerat med tre seriematcher där förlusterna radats upp är ett facit som är svårt att prata bort.

Enligt rapport från kvällens match så spelar Mörrum en frejdig hockey och kör på hårt men i slutändan handlar det om att vinna matcher. Bara att ladda om nu och köra över Halmstad som kommer till Jössa på söndag så kan man göra ett avstamp därifrån.

KRIF tar en viktig seger och i Nordfeldts frånvaro kliver Magnusson fram med rutin och är högst delaktig i lagets tre poäng. Segern gör att KRIF gjuter mod och är med runt strecket redan efter nästa omgång då Varberg kommer på besök i Kallinge. KRIF börjar sin resa uppåt i tabellen nu och man har fortfarande en del sparkapital i truppen

 

Bra start för Olofström

Olofström får bästa möjliga start på säsongen, seger mot Värnamo med 4-1. Olofström har fått igång sina viktiga spelare vilket jag har poängterat flera gånger under träningsmatcherna men nu så även i serien levereras det av rätta spelarna. Rolandsson, Harrison och Lindarv 1+1 vardera samtidigt som Dennis Karlsson kliver av med 96,67 i räddningsprocent. Synnerligen en bra start för Steelers! På söndag är det dags för omgång nummer två då laget åker till Motala för att plocka hem ytterligare tre poäng.

Läktarexperten hade ikväll bänkat Henrion.

På återseende!

Belin


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista