Järnväg. Bräkne Hoby. Foto: Anton Emanuelsson Vretander /Sveriges Radio

Hjältar räddade rullstolsburen kvinna på järnvägsspår

Bräkne-Hoby har fått några riktiga hjältar och de hyllas i sociala medier. En kvinna i rullstol fastnade på järnvägsspåret i onsdags och räddades genom en hjälteinsats.

Det var när tågbommarna gick ner som Suleyman Demirok och Abdilader Miri som jobbar på pizzerian i närheten såg att kvinnan fastnat, samtidigt som varningssignalen för kommande tåg satte igång.

De rusade till undsättning och tillsammans med ägaren till pizzerian och en ung tjej lyckades de dra kvinnan i säkerhet, skriver lokaltidningarna.

Det är andra gången på kort tid som Suleyman Demirok som bor vid järnvägsspåret blir vittne till att någon fastnat mellan bommarna i Bräkne-hoby.

För en tid sedan var det en ung kille som fastnade med sin epatraktor och även då lyckades Suleyman rädda liv genom att dra ut den unge föraren från epatraktorn som sedan blev påkörd av tåget.

Hjältarna från Bräkne-Hoby har fått mycket beröm på Facebook sedan insatsen blivit känd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista