Kvinna tar bort tatuering med laser. Foto: Erland Vinberg/TT
Laserborttagning av tatuering. Foto: Erland Vinberg/TT

Vanligare och vanligare ta bort tatuering med laser

8:32 min

I takt med att fler tatuerar sig så väljer allt fler att också göra sig av med dem.

– Bara det senaste året märker man en skillnad och det beror givetvis på att fler tatuerar sig, säger Charlotte Nyberg, laserterapeut i Karlskrona. 

De vanligaste tatueringarna som hon tar bort just nu är så kallade tribaler och textrader.

– Det händer ju att folk tatuerar sig en sen fredag- eller lördagkväll och får till någon fyndig text som de sedan ångrar när de vaknar morgonen efter, säger Charlotte Nyberg.

Anledningarna till att man vill göra sig av med tatueringen kan vara många:

– Idag är de flesta tatueringar riktiga konsertverk och många vill därför ta bort sina gamla för att få plats att göra nya, finare. Det finns också de som är allergiska mot till exempel röd tatueringsfärg och som upptäcker detta först efter att tatueringen är gjord och då behöver ta bort den. 

Det händer också att man varit lite snabb med att föreviga den nya kärleken på kroppen och sedan ångrar sig när kärleken tar slut.

Processen är lång och i många fall behövs det 8-10 besök hos Charlotte Nyberg och mellan varje besök ska huden vila i 8 veckor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista