Bilden har ingeting med Mjällbys supporterförening att göra. FOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT
Bilden har inget med de senaste händelserna att göra. Arkivfoto: Björn Larsson/TT

Mjällby kan bötfällas för bengaler

”Vi hoppas att det upphör"
0:29 min

Mjällbysupportrar har vid två tillfällen i september tänt illegal pyroteknik. Nu tar klubben krafttag mot bengaler.

I matcherna mot Jönköping och Ängelholm på bortaplan har Mjällbys supportrar tänt illegal pyroteknik. Efter det har klubben, supporterföreningen och supporterpolisen haft ett möte.

– Budskapet på mötet var mycket tydligt. De lovade att sluta elda på läktaren, säger Inge Bengtsson, säkerhetsansvarig i Mjällby AIF.

Vi tar anstånd
– Vi kan inte ta ansvar för vad enskilda individer gör i klacken. Supporterföreningen Sillastrybarna tar avstånd från pyroteknik och vi har aldrig planerat att avfyra något sådant, säger Douglas Nordenbelt, som sitter i styrelsen.

Böter
Mjällby kan straffas för bengalerna:

– Vi fick inga böter efter händelsen i Jönköping. Det som hände i Ängelholm behandlas av förbundet, säger Jörgen Martinsson, klubbchef i Mjällby AIF.

Hur ser du på att era supportrar använt pyroteknik?

– Det är helt oacceptabelt. Nu tar vi vårt ansvar och ser till att det inte händer igen. Så borde alla klubbar tänka. Jag är så trött på att se pyroteknik i svensk fotboll, menar Jörgen Martinsson.

Matchen mot Jönköping spelades den 14 september och matchen mot Ängelholm var den 27 september.  

En liten händelse med bengaler kan ge böter på 25 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".