Drygt 650 rockare har gjort tummen upp på sidan.
1 av 3
Drygt 650 rockare har gjort tummen upp på sidan. Foto: Privat.
Peppy Castro är överväldigad över initiativet från fansen.
2 av 3
Peppy Castro är överväldigad över initiativet från fansen. Foto: Privat.
Musikerna i Balance har en tight relation till killarna i Kiss.
3 av 3
Musikerna i Balance har en tight relation till killarna i Kiss. Foto: Sveriges Radio.

Han startade en klickraket som har lockat Kiss-kändisar

2:47 min

Många har åsikter om vilka band som borde spela på Sweden Rock. Men få har lyckats få ett sådant kändisskimmer till stöd för sin önskan om ett band som göteborgskillen Sleven Sevedsson.

Pamela Stanley och Lydia Criss, exfruar till Kiss stjärnsminkade frontman Paul Stanley respektive den kattsminkade före detta trummissen, Peter Criss, har båda gillat Facebooksidan.

– Tanken var att försöka få med deras före detta män, vilka har jobbat med bandet Balance som sidan handlar om, men där gick vi bet, säger Sleven Sevedsson. 

- Otroligt ändå att Lydia och Pamela har engagerat sig. De känner gubbarna i Balance sen långt tillbaka och vet att de älskar att lira, säger han.    

Många "likes"
Totalt har drygt 650 rockare gjort tummen upp för sidan som syftar till att
få Sweden rock att boka det gamla amerikanska radiovänliga hårdrocksbandet Balance till nästa års festival.

- Vi är några kompisar som alltid åker på Sweden rock. Vi har följt Balance sen 80-talet och pratade om att det hade varit roligt att se dem. Ett vanligt meddelande till Sweden rock kan ju lätt drunkna i mängden, så vi ville testa att göra en sån här sak, säger han.  

Kissplattor
Kopplingarna mellan Balance och det gigantiskt stora hårdrocksbandet Kiss är fler än det där med exfruarna. Medlemmarna i Balance spelar på ett gäng klassiska kissplattor. Sångaren Peppy Castro är även känd för att ha influerat Pink Floyd och han har gjort musik med ikoner som Diana Ross och Cher. 

"Rockskor på"
Peppy Castro säger att keyboardisten Doug Katsaros och gitarristen Bob Kulick liksom honom själv jobbar med tidskrävande projekt. Peppy är exempelvis producent för en "off Broadway"-musikal som spelas i New York.

– Men vi skulle gärna komma till Sweden rock om det går att pussla ihop. Vi pratade faktiskt lite med festivalen förra året, säger han. 

Då var Balance på en miniturné i Sverige och spelade på tre små orter.

- Det beror på att vi har fans kvar i Sverige efter alla år. De flesta av dem har varit med länge. Och det hade så klart varit fantastiskt kul att ta på rock'n'roll-skorna och spela för dem och en lite större rockpublik på festivalen, säger han.

Martin Forsman, bandbokare och vice vd på Sweden rock, hänvisar till en policy som säger att de inte kommenterar vilka band som ska spela på festivalen innan banden är bokade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista