Ett stort hål i marken vid Wämö Center. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio
Ett läckande avloppsrör har gjort hål i marken. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Marken gav vika vid sjukhuset

2:54 min

Ett avloppsrör vid Wämö Center i Karlskrona har läckt och marken har underminerats. Det resulterade i att marken gav vika och det blev ett slukhål.

Allt började med ett stopp i avloppet för runt två veckor sedan. För att lösa upp proppen valde man att spola ledningen och det var då som ett större hål slogs upp i den gamla ledningen.

Snabbt syntes att något var fel efter att marken ovanför läckan började sjunka ihop med några decimeter och efter en tid gav asfalten efter och kollapsade. 

Slukhålet som uppstod var bara några decimeter djupt och landstingets fastighetsavdelning var snabba med att spärra av området, berättar Johan Dessing som är avdelningschef på driftavdelningen.

Nu har man inlett arbetet med att laga röret och istället för ett slukhål är det nu en rejäl grop på platsen som är närmare 3,5 meter djup. Hur mycket lagningsarbetet tillslut kommer att kosta är ännu oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista