Karlskrona kommun
Den akuta flyktingsituationen i Karlskrona är nu så pass allvarligt att man har tillsatt en speciell grupp som ska förbereda kommunen för att ta emot flyktingar. Foto: Johan Nilsson/TT.

Efter krismöte: Ny grupp ska lösa flyktingläget

2:02 min

Efter ett krisledningsmöte har Karlskrona kommun satt samman en grupp som ska jobba över förvaltningsgränserna för att förbereda sig för att ta emot flyktingar.

I tisdags hade kommunen ett krisledningsmöte där man klassificerade det nuvarande flyktingläget som allvarligt, vilket är läget innan krisläge.

De bestämde samtidigt att skapa en grupp som består av personer från alla kommunens förvaltningar, som ska förbereda kommunen för att ta emot flyktingar.

De ska bland annat leta efter passande boenden och undersöka hur mat ska kunna distribueras dit.

– Nu närmar sig tidpunkten när man kan bli tvungen att ta i anspråk evakueringsplatser ute i kommunerna och då kände vi att det är dags att börja detaljsplanera för detta, säger Carl-Martin Lanér, kommundirektör i Karlskrona, som var den som tog klassificeringsbeslutet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista