Personer står utanför Jössarinken i Mörrum. Foto: Linn Elmstedt/Sveriges Radio
Jössarinken i Mörrum. Foto: Linn Elmstedt/Sveriges Radio

Mörrum hockey: En stor hall skulle lyfta hela kommunen

"Kan bli en arena i stan"
5:40 min

Det blir ingen stor ny ishall i Mörrum – utan en träningshall för 46 miljoner kronor. Det råder blandande känslor kring beslutet.

Evighetsfrågan om hur den nya ishallen i Mörrum ska se ut har gått i mål.

I våras kom förslaget från politikerna om en ny ishall för 100 miljoner kronor men det slutgiltiga beskedet är en träningshall för 46 miljoner och att rusta upp Jössarinken.

Kostar för mycket
– Det blir alldeles för dyrt att bygga en stor hall. Vi har andra projekt i kommunen som vi måste prioritera, säger Andreas Saleskog (S) ordförande för fritidsnämnden.

Växjö som exempel
Beskedet tas emot med blandade känslor för Mörrums ishockeyklubb.

– En yta till är jätteviktigt för både oss och konståkningen. Men en ny stor ishall skulle lyfta hela kommunen. Det är bara att kolla på Karlskrona och Växjö som exempel, säger Patrick Martinsson, ordförande i Mörrums GoIS.

Byggstart
Byggstarten för träningshallen är planerad till 2017.

– Nästa steg är att kommunstyrelsen ska ge oss starttillstånd. Sedan ska vi  skriva avtal med EON om att flytta en kabel. Kommunen står för kabelflytten, den beräknas kosta några miljoner, när de är gjort kan vi projektera bygget, säger Andreas Saleskog.

Finns det planer på en ny arena i kommunen?

– Inte just nu. Det är något vi ska kolla på om några år. Ett alternativ kan vara en arena inne i Karlshamn, menar Andreas Saleskog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".