Halloweenmasker. Foto: Mark Earthy/TT
Kommunerna i Sölvesborg, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona uppmanar sina elever att inte ha mask på sig på halloweenfirande inom skolverksamheten. Foto: Mark Earthy/TT

Kommuner uppmanar: Klä inte ut dig med mask!

"Risken är att man skapar onödig oro"
1:54 min

Flera kommuner i Blekinge uppmanar nu sina elever att inte ha heltäckande masker på sig när skolor, förskolor, fritidsgårdar och fritids firar halloween.

Uppmaningen kommer på grund av gårdagens skolattack i Trollhättan där en maskerad man attackerade fyra personer.

Kommunerna uppmanar istället eleverna att ha utklädnader där man kan identifiera dem, för att inte sprida oro.

Det är kommunerna i Sölvesborg, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona som har gått ut med uppmaningen. I Olofström har man ännu inte gått ut med någon uppmaning och det finns inga planer på att göra det heller enligt Ingegerd Karlsson som är tillförordnad skolchef i Olofström.

Även polisen går idag ut med en uppmaning om att inte gå utklädd i halloweenkostym och ha ett låtsasvapen. För idag har polisen tvingats ingripa mot flera personer runtom i landet som varit utklädda och haft låtsasvapen med sig. Men alla har tursamt nog bara varit halloweenfirare.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".