Gustaf Hallén, HIF Karlskrona
Gustaf Hallén, ny spelare i HIF Karlskrona. Foto: Torbjörn Sunesson / Sveriges Radio.
Gustaf Halléns handbollsblogg

Nu vill Gustaf Hallén ha revansch

Femte raka matchen utan poäng. Det sög ju. Dessutom har de två senaste kamperna har inte varit några topprestationer från vår sida. Skulle ljuga om jag säger att det inte sitter lite som ett horn i sidan. 

Samtidigt som jag varit med om mycket tyngre perioder i tidigare säsonger i elitserien. Tror det tog oss sex omgångar innan första poängen kom det året vi i Skånela var nykomlingar. Lyckades ändå skrapa ihop runt 17 poäng till slut.

En dåres förhoppning
Det är lätt att känna sig lite nerslagen när förlusterna staplas på hög, men också en situation man får ta sig ur relativt snabbt. Det finns inte särskilt mycket tid att fokusera på det som varit och man får aldrig börja tappa tron på det man gör, för då kommer garanterat inte lyckan tillbaka.
Det gäller för övrigt allt här i livet! Ibland kan ett minne som en guldfisk vara en viktig egenskap för en idrottare, att snabbt kunna glömma det som varit. Eller en dåres förhoppning att nästa gång, nästa gång är det min/vår tur. Men vad vet jag om tur egentligen, har ju aldrig tur någonsin.

Aldrig ge upp
Oavsett vad så är det viktigt att inte känna sig för nedslagen under några längre perioder så att det börjar påverka sin prestation. Dessutom så vitt jag vet är det inte många som nått sitt utsatta mål utan att stöta på en del motgångar längs vägen. Det geniala de gjorde var helt enkelt att aldrig ge upp utan de fortsatte kämpa. Det är exakt vad vi ska göra också.

Nu vill jag ha revansch
Nu börjar en ny träningsvecka med fokus på Hammarby som gästar oss på lördag. Då kommer vi göra exakt allt vi kan för att komma in på vinnarspåret igen!

Det kan också vara så att vi i de här fem förlustmatcherna hunnit med att beta av alla förmodade topplag i serien, men det är ju en helt annan historia. Känns rätt bra ändå att kunna skriva av sig detta, nu vill jag träna handboll, nu vill jag ha revansch!

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".