Per Bengtsson från Ronneby Rugby Club och Duncan Craig, Felicia Radovan.
Duncan Craig från Sunday Times, Per Bengtsson och Felicia Radovan från rugbyklubben. Foto: Ingrid Elfstråhle

Rugbyspelare tränas av Sunday Times-journalist

4:04 min

Ronneby Rugby Club har just nu finbesök. Duncan Craig, journalist på Sunday Times och tidigare landslagsspelare i rugby, tränar laget.

Duncan Craig jobbar som journalist på en av Storbritanniens största tidningar Sunday Times. Tidningen ville göra en artikel om Go Cambio och förutom att hjälpa rugbyspelarna i Ronneby kommer han att skriva en artikel om det hela.

Projektet Go Cambio fungerar som en slags "matchmakingsajt" som sammanför människor över hela världen som har en speciell kompetens eller "skill" och sammanför sedan dem med personer som vill lära sig mer om ämnet och som i utbyte öppnar upp sitt hem. 

Genom projektet fick Ronneby Rugby Club kontakt med Duncan Craig som är tidigare landslagsspelare inom rugby i Storbritannien.

Nu är han i Ronneby ett par dagar och både i går och i dag hjälper han till med tjejernas träning. Och det var mycket uppskattat i går, berättar Felicia Radovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista