Två händer varav en har en penna i handen. På bordet ligger ett papper framför ett tangentbord. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Skolinspektionen kräver bättring av Ronneby kommun efter att en elev varit fråvarande från skolan sedan slutet av augusti.

Kräver bättring efter Ronnebyelevs frånvaro

Skolinspektionen kräver att Ronneby kommun inför åtgärder så att en elev som har varit borta från en skola i Ronneby sedan i slutet av augusti, kommer tillbaka till skolan.

Eleven har inte varit i skolan sedan hen blivit kränkt av en annan elev, och elevens föräldrar har efter det inte velat att hen ska ska gå till skolan.

Kommunen har bjudit in både eleven och föräldrarna till ett möte om situationen, något som de inte har velat komma på.

Annars har kommunen inte gjort något för att få tillbaka eleven i skolan och Skolinspektionen tycker att kommunen inte har gjort tillräckligt för att utreda det.

Kommunen har nu fram till den 16 november på sig att utreda ärendet och införa åtgärder så att eleven kommer tillbaka till skolan igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista