Mångkamparen Nadja Casadei ståendes mot vägg med armarna i kors.
Mångkamparen Nadja Casadei från Karlskrona är tveksam till Sveriges Olympiska Kommittés höjning av kvalgränserna till OS i Rio. Foto: Matilda Ljungkvist/ SR

Nadja Casadei: Jag tycker det är fånigt

4:53 min

Mångkamparen Nadja Casadei från Karlskrona ställer sig frågande till Sveriges Olympiska Kommittés beslut om att höja kvalgränserna till OS i Rio 2016. 

När mångkamparen Nadja Casadei från Karlskrona möttes av beskedet att Sveriges Olymiska Kommitté höjer kvalgränsen med 140 poäng, från 6200 poäng till 6340 blev hon förvånad:

– Det är klart man blir lite peppad men också irriterad. Man har satt en gräns internationellt som sedan Sverige höjer med 140 poäng, vilket är mycket. Jag tycker det är fånigt. Det finns inte en enda mångkampstjej i Sverige som varken i år eller förra året har nått upp till 6340 poäng. Återväxten i grenen blir ju minimal om ingen ens får se hur duktiga mångkampstjejer vi har, säger Casadei.

Till exempel skulle Casadei själv behöva höja sitt resultat i kula med en hel meter för att nå upp till rätt poäng:

– Man har två dagar på sig att samla ihop de poäng man behöver. Allt måste verkligen klaffa i alla grenar. Det är klart att det ska vara tufft att ta sig till OS, men det är synd att man höjer gränserna så här mycket, säger Nadja Casadei. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista