Gustaf Hallén, HIF Karlskrona
Gustaf Hallén, HIF Karlskrona. Foto: Torbjörn Sunesson / Sveriges Radio.
Gustaf Halléns handbollsblogg

Gustaf Hallén: Såå sjukt skönt att vinna igen

Såja! Äntligen!
Matchen i fredags då? Såå sjukt skönt att vinna igen. Ville inte skriva för mycket innan matchen om hur pass viktig den faktiskt var. 

Det är lätt att börja tänka för mycket och att man kanske blir lite tagen av allvaret om man målar upp saker och ting som jätteviktigt. Man kan bli lite försiktig och det är lätt att saker låser sig lite då. 

Men det lyckades vi totalt skita i och vi går faktiskt in och bara spelar ut och visar vad vi faktiskt kan prestera. Framförallt med vårt försvar och målvaktsspel den sista halvleken. Att poängen var viktig och att det framförallt gör att vi drar ifrån Aranäs är ju kanon. Men jag tror nästan alla som var med på den bussen hem från Kungsbacka kände samma sak, att det var viktigt att vinna helt enkelt för våran egen skull. 

Energin blir så mycket bättre, inte för att den på något sätt varit dålig förut. Men känslan att vinna, den har liksom förmågan att där och då sudda ut precis allt annat som har varit. Man glömmer tidigare nederlag, misstag och förlorade matcher. Man ser framåt på ett mycket mer avslappnat och hungrigt sätt. 

Den känslan slår inte mycket
Framför allt känslan att tillsammans med alla man kämpat så hårt med under tidigare motgångar och att som lag kunna bryta sig ur det och istället ta sig in på vinnarspåret igen. Den känslan är det inte mycket som slår, och det är mycket mer värt än två poäng. Sedan betyder det också att vi får spela fotboll som uppvärmning på morgondagens träning, det om något är viktigt!

Tänker avsluta med ett citat av vår lagkapten, Gustaf Samuelsson. Det är väldigt simpelt men beskriver rätt bra varför man håller på med det vi gör. 

Så här lyder det:

"Faaan vad jag älskar att vinna handbollsmatcher."

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".