Kitty Ekman Ehn kan bli nytt spårkrör för Grön Ungdom.
Kitty Ehn från Karlskrona var på plats i Paris under helgens terrorattentat. Foto: Privat.
Terrordåden i Paris

Kitty Ehn från Karlskrona: Vi måste bemöta terrorn med motsatsen

"Vi kommer bära med oss detta för alltid"
7:38 min

Kitty Ehn från Karlskrona bor och pluggar i Paris. I fredags fick hon sms från vänner som undrade om hon levde. 

Hon beskriver helgens händelser som fruktansvärda. 

– En bergochdalbana av känslor. Först vågade jag inte ens gå ut ur lägenheten för då skulle det liksom bli mer på riktigt. Men nu börjar vardagen ta vid igen, säger hon. 

I fredags kväll var hon i närheten av den stora avenyn Champs-Élysées när hon plöstligt fick meddelanden av flera vänner som undrade om hon levde. 

– Jag förstod absolut ingenting. När jag gick in på en fransk nyhetssida fattade jag vad som höll på att hända. Jag fick panik och började höra av mig till vänner för att se om de var oskadda, berättar hon. 

Kitty Ehn känner ingen som direkt drabbades i terrordåden, men däremot vänners vänner som skadats och fortfarande vårdas på sjukhus. I går besökte hon området kring Le Bataclan, konsertlokalen där den största attacken utfördes. 

– Jag gick dit för att lägga blommor. Jag har aldrig varit med om så stor medmänsklighet förr som jag upplever i Paris nu. Det skiljer sig mycket från retoriken som presidenten för, om att landet nu är i krig, säger hon. 

– Hela världen måste gå samman nu och visa att vi inte vill ha mer krig, avslutar hon. 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".