Klubbchefen: "Stora delar av säsongen är förstörda"

3:54 min

Bandysäsongen är i full gång – men Fredriksbergs lag har inte tränat på stor is. Klubben är kritisk mot kommunen som inte frusit isen på grund av värmen.

– Det finns för lite pengar avsatt för bandybanan. Jag kan tycka nu när man diskuterat en isanläggning i Ronneby i över 40 år och sedan när man väl bygger en så är den inte uppspolad när säsongen börjar, säger Erland Jacobsson, klubbchef för Fredriksberg.

För varmt
I förra veckan skulle isen vara klar på Lugnevi i Ronneby - men kommunen valde att skjuta upp frysningen.

– Det var över tio grader förra veckan, det skulle kosta för mycket pengar att spola banan då. Nu ska vi göra det i slutet på denna veckan, säger Peter Nilsson, anläggningsansvarig i Ronneby kommun.

Hur ser du på klubbens kritik att de inte har is när säsongen har börjat?

– Jag förstår det, men pengarna hade rullat iväg i onödan om vi spolat planen tidigare. Vi har inte räknat på vad det skulle kosta, men det handlar om betydande summor, menar Peter Nilsson.

Spola i plusgrader
Klubbchefen Erland Jacobsson tycker att kommunen prioriterar bort Lugnevi.

– Jag förstår att det kostar pengar att spola banan när det är plusgrader, men det är ju just därför man bygger en konstfrusen plan. Hade det varit kallt hade vi inte behövt Lugnevi. Då hade naturen fixat det. Vitsen med hela anläggningen är att man spolar i plusgrader, säger Erland Jacobsson.

Fler lag
Fredriksberg har åtta aktiva lag och rekordmånga medlemmar denna säsongen.

– Inget lag har kunnat träna på stor is, stora delar av säsongen är förstörda.

Pengar till el
Anläggningen invigdes 2011 och Ronneby kommun satsade då 12 miljoner kronor.

Klubben får varje år ett driftsbidrag på 700 000 kronor av kommunen.