Erik Belin Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belin Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belins hockeyvärld

En blytung förlust för KHK

Jag tycker att Holzapfels agerande på Modos 5-1 mål är signifikativt för KHK just nu. Han måste ha trott att han var på dansveckan i Malung där Wilson bjöd upp till dans och Holzapfel tackade snällt nej med hatten i handen och istället gick till kiosken.

Det är majoritet undermåliga prestationer i laget för tillfället vilket ger ett nonchalant intryck när vi summerar helheten. 

Radera den här matchen helt ur minnet, ta inte med något positivt från tredje perioden för då hade Modo slutat spela redan. Prestationen måste upp. Sedan kan man börja diskutera speldetaljer. Rohdin, Käkhönen, Holzapfel, Henrion och Kellman för att nämna några, måste upp på en högre lägstanivå. Känslan efter dagens match är att lördagens match mot Skellefteå kommer att sluta med ännu större siffror än dagens. 

Har sagt det tidigare och säger det igen, större mirakel har skett. Låt nu Sundlöv ta in en back som ersätter Matushkin sen kan jag tycka att en målvakt behövs för att laget ska öka tron på sig själva i snabbare takt än man kommer göra med dagens målvaktspar.

 

Krif

Hatten av för Krif! 50 skott och vinst med 7-4, en bra summering av omgång 17. Stabilt och skönt för Krif att hoppa upp på hästen igen efter poängtapp borta mot Varberg. Nästa omgång väntar Tyringe på bortais, där ställs KRIF mot sin gamla lagkamrat Patrik Magnusson som är utlånad från IK Pantern. Jag nämnde det i mitt förra inlägg att i omgång 21 kommer det att avgöras om det blir Allettan eller inte för Krif.

 

Mörrum

En genomklappning i tredje perioden gjorde att Mörrum till slut förlorar med 8-4 på hemmaplan. Många spelare som tidigare spelat i Mörrum är med i protokollet där Pontus Gulldén summeras med 3 ass, Jesper Johansson 2 mål och 1 ass och Mörrumssonen Marcus Niemi 2 ass. 

Skulle vilja knyta an till mitt förra inlägg gällande Mörrum, laget har 4-4 efter 2.36 in i tredje perioden och sedan faller man igenom. Det är absolut något som kan hända alla lag men Mörrum har visat det tidigare, att man inte gör det grundläggande jobbet som skapar stabilitet utan det blir istället ”GSG” går det så går det. Och idag gick det inte.

 Spontana tankar

  • Styrde Granlund ett PowerPlay i tredje perioden mot Modo?
  • Blir besviken när man ser att Mörrum ringer Tim Johansson när man är behov av spelare. Lönken kanske har ny telefon och tappat bort bloggarens nummer?!
  • Skarpsvärd eller Madhawk, vem blir först att avslöja KHK:s nyförvärv, alltid lika spännande med alltid en dålig förlorare.

Ha det så bra!

 /Belin

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".