Foto: TT.
Foto: TT.

Blekingepolisen stärker bevakning efter terrorhot

4:16 min

Polisen i Blekinge inventerar nu platser som kan behöva stärkt bevakning med anledning av den höjda terrorberedskapen.

Igår höjdes terrorhotnivån i Sverige från en trea till en fyra på en femgradig skala, och man letar efter en man som misstänks för förberedelse till terrorbrott i Sverige.

Ronneby flygplats
Listan på platser håller polisen hemlig, men Stephan Söderholm som är informatör på polisens ledningscentral i Malmö säger att det till stor del handlar om platser där det samlas mycket folk.

– Det kan till exempel röra sig om större köpcenter, flygplatser, som i Ronneby eller om stora evenemang som till exempel hockeymatcher, säger han.

Skapa trygghet
Att polisen ökar sin närvaro på dessa platser är främst för att skapa trygghet. Men också för att säkra dem man som misstänks för terrorbrott i Sverige. Men orolig bör man inte vara. 

– Det finns inget skäl att gå omkring och vara rädd. Livet och samhället ska fortsätta rulla på som vanligt, säger Stephan Söderholm. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista