Poliser patrullerar Stockholms centralstation på onsdagskvällen. Terrorhotnivån i Sverige höjdes på onsdagen från tre till fyra på en femgradig skala. En fyra innebär 'högt hot', enligt hotnivåskalan. Foto: Janerik Henriksson/TT.
Polisen ökar sin närvaro på olika ställen runt om i landet. Terrorhotnivån i Sverige höjdes på onsdagen från tre till fyra på en femgradig skala. En fyra innebär 'högt hot', enligt hotnivåskalan. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Så känner Blekingeborna kring terrorhoten

"Det är vidrigt"
2:40 min

Igår höjdes terrorhotnivån i Sverige från en trea till en fyra på en femgradig skala. Den högsta nivån vi haft. Vad känner Blekingeborna om det?

– Inget speciellt, jag litar på både polis och militär, säger Kalle Sjöberg på stan i Karlskrona. 

Lennart Isaksson tycker däremot att det är skrämmande. 

– Man borde titta närmare på varför det blivit såhär. Jag är rädd och orolig för familjen. Men det lär nog inte hända något här i Blekinge, säger han. 

Sofia Erkheikki tycker att det förhöjda terrorhotet är vidrigt. 

– Det går inte beskriva känslan av att människor utför sådana här handlingar. Men man kan inte gå runt och vara rädd, jag tror på Sveriges försvar, säger hon. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".