tullen
Foto: Olof Peterson/Sveriges Radio.

Tullen ska ändra arbetssätt i Blekinge

"Vi ska bli bättre"
1:34 min

Tullverket i Blekinge kommer ha minskad personalstyrka de kommande åren. Nu har myndigheten tagit fram ett nytt förslag hur personalen i länet ska arbeta framöver.

– Syftet är att vi ska bli ännu bättre. Vi ser till helheten för Tullverket och ska använda hela personalstyrkan på ett flexibelt sätt, säger Michael Nelander, chef på Tullverket i region syd.

Fokus på spaningsarbete
Mellan år 2014 och 2016 går tio tullare i pension i Blekinge och inga nyanställda kommer att placeras i länet de kommande åren.

Med tanke på personalminskningen finns nu ett nytt förslag hur personalen ska arbeta i framtiden. Myndigheten vill inte i detalj avslöja sitt nya arbetsätt men det ska bli mer fokus på spaningsarbete.

Flera orter
– Vi ska inte fokusera för mycket på kontrolltimmar vid färjelägena utan det handlar om att förarbete och efterarbete så vi får bättre träffprocent, säger Michael Nelander.

På myndigheten i Blekinge jobbar runt 60 personer och Tullverket ser över sin personal på flera orter i landet. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".