Royal Republic Foto:Pressbild
Royal Republic Foto:Pressbild

Adam Grahn från Royal Republic: Nu gör vi världens hårdaste skiva

11 min

Royal Republic med Karlskronasonen Adam Grahn vid micken berättar att nya albumet var ett slitjobb att få till "Ett tag tänkte vi skita i det". Idag släpps första singeln.

Den här veckan har rockbandet Royal Republic sannerligen retats med sina fans.

I måndags började man smygsläppa delar av omslaget till nya albumet Weekend Man och sedan dess har man undan för undan avslöjat mer.

Singeln släpps idag
Igår fick fansen äntligen sen se hela rasket, som i korthet består av en välklädd och skrikande Adam Grahn på nya skivomslaget.

Idag släpps första singeln When I See You Dance With Another, en låt som speglar det kommande albumet väldigt bra.

– Efter första albumet var vi ganska slutpumpade, andra albumet tog vi nog inte riktigt hand om så mycket som vi kunde, denna gången ville vi se till att vi hade "all the bases covered" så att säga. Vi rannsakade oss själva och ställde frågan vad gör vi bäst, säger Adam Grahn.

Tillbaka till glädjen
Svaret var att gå tillbaka till kärnan och skapa musik som ger glädje och adrenalinkickar.

– Vi ska vara ett band som underhåller folk och glömmer problemen istället för att sjunga om dem.

Videon till nya singeln är inspelad i Karlskrona på endast åtta dager och inspirerad av introt till James Bond-filmen Casino Royale. 

– Leo Åkesson från Karlskrona ska ha en stor eloge för hästjobbet med den här videon, han är kreativ och hade roliga idéer, säger Adam Grahn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista