Gustaf Hallén, HIF Karlskrona
Gustaf Hallén, ny spelare i HIF Karlskrona. Foto: Torbjörn Sunesson / Sveriges Radio.
Gustaf Halléns handbollsblogg

"En skräll hade suttit så sjukt bra"

Fan! Hade känts så jävla bra att kunna ta minst en poäng mot ett lag som förväntas ligga före oss i serien. En skräll hade suttit så sjukt bra. Tycker vi är värda det, men det fungerar inte riktigt så i idrott tyvärr. 

Kristianstad är bra, finns en anledning till att de är obesegrade. Men så som vi spelar och kämpar idag så gör vi sett till våran kapacitet en mycket bättre match än vad de gör. Kristianstad i sina bästa stunder spelar alltså jämt och ibland vinner mot toppklubbar i Europa. Tyvärr räcker vi inte hela vägen in i mål. Vi fick en fantastiskt start, och spelar bra i 50-55 minuter. Tyvärr så straffas man så oerhört mot bra lag när man har en dålig period. 

Så små marginaler 
Utan att ha sett matchen i efterhand, så tror jag det är en bit in i andra halvlek där vi har en period med någon missat läge. Ungefär två tekniska fel, samt en förlorad utvisning där vi har övertal men de lyckas vinna den tvåminuters perioden med 1-2. Så små marginaler kan det vara. Men i det stora hela så gör vi en bra match, i en fantastisk atmosfär där ett fullsatt Karlskrona IH verkligen får oss att våga spela ut. 

Sjukt kul 
Tycker det är så sjukt kul att se allt engagemang för handbollen. Kristianstad hade en del tillresta men framförallt alla ni som drog på er den gula tröjan. Dels är det en jäkla medvind när man spelar. Men det är också kul för att som stockholmare är det inte många matcher där man får spela inför en sådan publik. Ibland tar man saker för givet, mycket vill alltid ha mer. 

Men när man lugnat ner sig efter matchen, inser att vi spelar en bra jämn match mot svenska mästarna. I ett fullsatt Karlskrona IH där våra sponsorer ordnar 800 gula tröjor för att skapa en fantastiskt inramning. Allt det här som nykomlingar i elitserien, det är iallafall, om något att vara positiv över. Inte bara vi i laget, utan hela Karlskrona! Poängen kommer trilla in, det är jag övertygad om. 

#24 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".