Pelle Hånberg, tränare i Karlskrona HK. Foto: Oscar Anderberg
Pelle Hånberg, tränare i Karlskrona HK. Foto: Oscar Anderberg

Hånberg erkänner: Jag har inte fått ihop gruppen som ifjol

”Lättare när vi vinner”
5:14 min

Karlskrona HK är jumbo i SHL och har ett poängsnitt på 0,4. Lagets tränare Pelle Hånberg väntar fortfarande på att få ihop laget som en grupp.

– Jag har inte fått ihop gruppen som ifjol. Samtidigt så måste man veta att det är lättare att få ihop en grupp när man vinner. När det är motgångar krävs det mer tålamod. Men jag tycker att gruppkänslan är på rätt väg, säger Pelle Hånberg, tränare i KHK.

Men snart har ju halva säsongen gått?

– Det som har varit har ju varit. Du kan ju inte göra ett kokt ägg okokt. Vi kan bara se framåt. Jag vet att gruppen kommer bli starkare och det kan betyda att den blir det i dag, menar Pelle Hånberg.

Kräftgången fortsätter för Karlskrona HK i SHL. Åtta poäng på 20 matcher har fått experter att tvivla på Pelle Hånbergs framtid i klubben.

– Jag brinner för KHK och älskar KHK. Jag är tacksam för att få jobba här och gör mitt yttersta för att vi ska prestera. Det är så jag tänker.

Men vad tänker du om att folk ifrågasätter ditt jobb?

– Klart tanken slår mig, en och annan tränare har ju fått lämna sitt jobb den senaste tiden. Klart jag känt mig pressad vissa stunder i höst men jag tror på det här. Jag blir taggad när folk ifrågasätter mitt jobb.

Sundlöv har ansvaret
Klubbens sportchef Michael Sundlöv är självkritisk till sitt lagbygge.

– Jag är absolut självkritisk och jag har det yttersta ansvaret för laget. Det är för tidigt att sammanfatta vad som varit dåligt, säger han.

Hur är förtroendet för Pelle Hånberg?
– Oförändrat. Vi har inte ens diskuterat att sparka tränaren


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".