Erik Belin Fot: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belin. Fot: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belins hockeyvärld

Erik Belin: Det primära är det enkla

Om dagens match mot Malmö visste vi på förhand att det inte skulle bli något skönspel men få skulle nog kunnat tro att det skulle bli så här dåligt. 

Innan vi börjar diskutera matchen så ska vill jag kommentera de senaste förändringarna i truppen.

  • Kaptensbytet innebär inget annat än att Linder kommer att få en mindre roll i laget och kommer spela så lite som möjligt. Linder är ingen kapten att lita på, det är dom signaler som man skickar. Det handlar alltså om att Linder inte duger som kapten, spelar ingen roll vad man väljer att säga utåt eller till Linder. 
  • Kähkönen som back är något som jag har svårt att förstå. Kähkönen har underpresterat under säsongen men varför ska han spela back helt plötsligt? Låt de backar man litar på spela mer istället. Visst att Kähkönen gjorde en ok insats mot Malmö men back ska han inte vara.

Matchen mot Malmö
RIDÅ! Första bytet var det bästa för kvällen sedan var det slut på det roliga. För många utvisningar mot sig gör att man blir rejält tillbakatryckta under första perioden och med dagens självförtroende   är matchen stängd. Visst att man sticker upp lite under andra perioden men det är fortfarande uddlöst. 

Signifikativt för laget nu är det urusla passningsspelet som stundtals råder. Ta ett exempel som där KHK får sitt powerplay under andra perioden där nya kaptenen Brouillette tillsammans med Kähkönen spelar bort passningar så att powerplayet blir resultatlöst. Kähkönen ska lägga en passning bakom mål som han vallar helt fel så den inte kan tas emot av mottagaren och istället kan Malmö rensa pucken ut ur zon.

Broiulette ska lägga en passning till Emil Larsson under uppspelsfasen som går två dm framför Emils blad vilket gör att Malmö återigen får pucken och tiden rinner iväg för hemmalaget.
Det är så väldigt viktiga saker i det stora hela! Jag kan därför tycka att KHK bör summera insatsen utifrån små deltaljer hädanefter istället för att summera kämparinsatsen som en helhet. Låt små detaljer vara i fokus precis som Per Hånberg säger i intervjun efter matchen, för det är detaljerna som kommer avgöra i fortsättningen. Misstag kommer att ske men i den omfattning det sker idag så spår jag en fortsatt tung, mycket tung framtid för KHK. 

KRIF

  • Zabel är tillbaka i båset
  • KRIF är ovanför strecket efter att Vimmerby hjälpt laget i senaste omgången genom att vinna mot Kristianstad
  • Nordfeldt är tillbaka och gjorde mål senast

Dessa tre komponenter är oerhört viktigt för att laget ska få ut det som man vill innan jul och ta sig till Allettan. 

Stabilitet i båset nu när Zabel är tillbaka. Spelarna vet vad som gäller. Lite hjälp på vägen av andra lag underlättar även om man möter Kristianstad i omgång 21. Nordfeldt är en ledare som laget behöver, rutinen och ledaregenskaperna som han besitter kommer att göra gott för laget. Nästa omgång kör laget över HC Dalen på hemmaplan.

 

Mörrum

Kanske har tränarna läst bloggen? Mer rutinerade spelare spelade i viktiga lägen mot Nybro och laget fick med sig en poäng. Bygg vidare på en spelare som Herman Hansson som gör jobbet varje kväll, ingen artist men han levererar stabil hockey varje kväll. Det enkla först. Tror Mörrum tar tre friska poäng mot Tyringe och Hansson, Klozz och Rantatalo kommer att spela en avgörande roll.

 OIK

Laget har lyckats skrapa ihop samma poäng som Jonstorp vilket gör att laget nu kan kliva över strecket nästa omgång.

Jag måste ge Torbjörn Viktorssons intervju en stor hyllning. Årets intervju om ni frågar mig. Han skildrar i stort sett allt i denna intervju men framförallt så förklarar han hur ett hjärta för klubben kan påverka en att spela bättre oavsett form. Fantastiskt! 

 Tycker ni att jag har varit ute och cyklat i dagens blogg så skyller jag på feber.

Må väl,

Belin

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".