Kustbevakningens fartyg KBV 003 Amfitrite deltog i sökinsatsen. Foto: Kustbevakningen.
Kustbevakningens fartyg KBV 003 Amfitrite deltog i sökinsatsen. Foto: Kustbevakningen.

Resultatlös sjöräddningsinsats avbröts

Den stora sjöräddningsinsats som under dagen pågått nordost om Bornholm har avbrutits. Trots ett omfattande sökande i området har inte den besättningsman som tros fallit överbord från en grekisk oljetanker hittats.

Den stora räddningsinsatsen drogs igång sedan Sjöräddningen fått larm från den grekiska oljetankern Agrari om att en besättningsman saknas. Fartyget genomsöktes och man tror att besättningsmannen fallit överbord.

Besättningsmannen observerats ombord vid 6.30-tiden imorse då fartyget befann sig cirka 15 nautiska mil nordost om Bornholm.

Sjöfartsverkets räddningshelikopter Ronneby, Kustbevakningens fartyg Amfitrite, Sjöräddningssällskapets båt från Skillinge, dansk räddningshelikopter, danskt räddningsfartyg och danska örlogsfartyg deltar i räddningsinsatsen.

Även ett femtontal handelsfartyg deltar i sökandet efter den försvunne besättningsmannen men utan resultat.

Enligt Sjöfartsverket har man trots intensivt sökande inte hittat några som helst spår efter besättningsmannen.

Vid 16-tiden avbröts insatsen eftersom det började bli mörkt och att det gått så lång tid att det inte finns något hopp att hitta den försvunne mannen vid liv.

Området där besättningsmannen ska ha fallit överbord är väldigt trafikerat och handelsfartyg i området har uppmanats att fortsätta hålla skarp utkik efter den försvunnen mannen. 

Vattentemperaturen är cirka nio grader.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".