Niklas Wiklund, även känd som försvarsbloggaren Skipper.
Niklas Wiklund, även känd som försvarsbloggaren Skipper. Foto: Carl-Oscar Alsén/Sveriges Radio
#BBT15

Skipper - fjärde finalisten i Blekinges bästa twittrare

"Gäller att tänka till innan man trycker på skicka"
4:47 min

Det är torsdag och vi har kommit fram till den fjärde finalisten i Blekinges Bästa Twittrare: Niklas Wiklund a.k.a. Skipper!

Twitterfinalist nummer 2: @Twitt_Skipper

Beskrivning av sig själv på twitter: Niklas Wiklund - Försvarsdebattör. Skriver en av Sveriges största försvarsbloggar. Ledamot Kungliga Örlogsmannasällskapet. Kolumnist i SvD och krönikör i BLT.

Antal tweets: 21 100

Följare: 8 585

Ort: Rödeby

Niklas Wiklund beskriver sitt twittrande såhär: 

– Det handlar mycket om försvar och politik. Största anledningen till att jag använder Twitter är att "marknadsföra” de artiklar jag skriver på olika ställen och för att kunna diskutera olika ämnen med politiker och journalister kopplat till det jag ägnar mig åt. En av de som följer mig på Twitter är Carl Bildt, säger han. 

Varje finalist får välja ut tre av sina favorittweets. Skipper har valt tre som speglar hur hans twittrande oftast ser ur, nämligen marknadsföring och politisk dialog: 

Jag skriver om den politiska logikens frånvaro runt Natofrågan i min @SvD kolumn http://www.svd.se/lat-oss-bli-mer-logiska-i-natofragan … #säkpol #NATO

@CBildt Du har säkerligen rätt. Då täcker 70 fpl nästan fyra insatsdivisioner. Men hur löser vi då övriga behov? 100 fpl är idag på gränsen.

Tror det är dags att skicka Arga Snickaren till regeringskansliet... "Ni har ju ingen plan..."

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".