En bild från läktaren där Guter gör 1-0 till hemmalaget! Foto: Erik Belin
Guter gör 1-0 till hemmalaget! Foto: Erik Belin.
Erik Belins Hockeyvärld

Belin: Inga tecken på stukat självförtroende

"Överlag så gör laget en helt godkänd match om man ser till förutsättningarna och situationen som laget befinner sig i". Erik Belin analyserar gårdagens match där KHK mötte Örebro. 

Alexander Bergström var tillbaka med besked!

För att bryta en negativ trend så krävs det att man bryter ett mönster, vilket jag kan tycka att Hånberg och co har misslyckats med under en period här på slutet. 

Nu behöver dock inte tränarna i KHK fundera på hur man ska bryta mönstret längre för det gjorde Alexander Bergström åt dom. Självklart är det en indirekt effekt av tränarnas beslut att låta honom spela, så okej dom är delaktiga i denna mönsterbrytning.

Bergströms första byte sätter prägel på hela matchen, låter kanske löjligt men det gjorde det. Bytet varade i 22 sekunder och han bjöd på en bra tackling utanför speakerbåset, sedan jagade han en dumpad puck så det syntes TYDLIGT hur mycket han ville visa att han var tillbaka. KHK visar sedan att denna vilja smittat av sig hos alla i dagens match. Fanns inga tecken på att laget hade stukat självförtroende.

Reflektioner från matcher:

  • Kan tycka att domaren bjuder in Örebro i matchen under första perioden genom att ta en horribel tvåminutare på Söder.
  • Fernström blandar högt och lågt under matchen men denna gång väger helhetsinsatsen ändå över till det bättre då han gör några riktigt bra räddningar när Örebro trycker på.
  • Kellman, tummen upp.
  • Söder och Larsson imponerar.
  • Såg jag två tränare med två olika viljor gällande straffläggare idag? Molin ville ha Kellman och Hånberg ville ha Guter fick jag känslan av. Kul om det var så!
  • Det var under en period som KHK blev passiva och spelade för att inte släppa in något mer mål istället för att hålla sig till det framgångsrika spelet som man haft tidigare under matchen. 3-3 kom som ett brev på posten.
  • Skitsnygga ”Movembertröjor” !!

Lite bättre utdelning hos Henrion och Holzapfel så hade det varit ännu bättre denna kväll men fortsätter laget såhär så kommer det produktion från dessa herrar. Överlag så gör laget en helt godkänd match om man ser till förutsättningarna och situationen som laget befinner sig i. Svårt att skildra känslorna efter matchen då det inte känns som att laget har förlorat när publiken utvärderar sitt lags insats, med andra ord så andas det optimism. 

En hyllning till 2722 personer!

Klacken och övrig publik håller igång hela matchen och visar att man står bakom sitt lag. Det är häftigt att se när Guter har chansen att avgöra under straffläggningen hur folk ställer sig upp och verkligen skriker ut sitt hopp till att laget bärgar hem två poäng. Synd att det inte blev mål, för idag förtjänade samtliga en extra poäng.

Mörrum

Vad hände med Mörrum? Jag trodde laget hade hittat något som det gick att bygga vidare på men nu känns det som bortblåst. Okej om det var Troja hemma men nu var det Tyringe som man förlorade med 6-1 mot på hemmaplan, inte bra. Bara att gräva ner sig och komma igen. Västervik borta nästa omgång är tufft men där behövs det poäng. Annars är laget lite ensamt avhängd i botten.

Krif

KRIF tar HC Dalen med 5-1 och Nordfeldt gör 3 mål. Jag poängterade i förra inlägget hur viktig han är för laget men nu skulle jag vilja skriva om hur viktig pucken i ansiktet var för Notan. Han fick distans till hockeyn och stå vid sidan och titta på. Nu är han tillbaka med mer glädje till hockeyn och suget att spela speglar sig i hans insatser just nu. Han har till och med väckt Marcus Fornell till liv. Det här tror jag är pucken i ansiktets förtjänst.

Det är lite samma mönster som vi såg hos KHK och Bergström som hos KRIF och Nordfeldt. 

OIK

Torsk i en viktig match borta mot Sävsjö var inte vad laget behövde just nu. Nu är det tre lag på exakt samma poäng som tävlar om en plats ovanför strecket. Två av lagen möts nästa omgång och det är OIK mot Jonstorp samtidigt som det tredje laget i striden Motala, möter serieledaren. Mycket på spel i nästa omgång men striden kommer att hålla i sig till sista omgången tror bloggen.

 Ha en bra helg!

/Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".