Stormigt hav
Arkivbild. Foto: TT

Gorm tar Blekinge med storm

Räddningstjänsten: Stanna inomhus under stormen!
1:56 min

Den danska stormen Gorm är på väg mot Blekinge. SMHI har gått ut med en klass 2-varning för Blekinge. Räddningstjänsten kommer att sätta in extrapersonal för att vara beredd på vad stormen kan ställa till med.

Det är räddningstjänsten i Ronneby och Karlskrona att förstärka med bemanningen. 

SMHI har utfärdat klass 2-varning för Blekinge. Det innebär att vi kan få stormbyar på upp 28 meter i sekunden.

Billy Åkerström som är brandmästare på Räddningstjänsten i Karlskrona uppmanar alla att stanna inomhus eftersom den kraftiga vinden kan göra att det kommer saker flygande. 

Stormen som kallas Gorm slår enligt prognoserna först mot västkusten vid och rör sig sedan österut. Enligt SMHI kommer det att blåsa som mest i Blekinge från midnatt och några timmar framåt. 

Billy Åkerström uppmanar alla blekingar att se över sina båtar, studsmattor och soptunnor.

Följ SMHI:s vädervarningar här.


Vädervarningar

Klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Klass 1: Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".