Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Växjö

Ungdomsgäng kastade sten och sköt raketer mot polis i Växjö

Polisen: Det skjuts raketer och riktas laser mot polisen
1:34 min

En polispatrull tillkallades på grund av en brinnande container i Araby i Växjö vid 21-tiden igår kväll och möttes då av ungdomar som kastade sten och fyrverkerier. 

Även i Norrköping blev polisen attackerad

–Polisen kommer före räddningstjänsten och möts då utav beskjutning av raketer och det riktas laser mot patrullen. Det är mycket folk på platsen så patrullen avvaktar och begär förstärkning, säger Stephan Söderholm, pressinformatör på polisens ledningscentral Region syd.

Det var ett 30-tal orosmakare på platsen, stämningen var hätsk och polisen kallade på förstärkning.

Efter flera timmar, vid halvtretiden på natten, hade situationen lugnat ner sig. Gruppen människor hade skingrats och polisen kunde lämna platsen.

–Det är en person som är gripen och en som är omhändertagen, säger vakthavande befäl Catarina Brandt vid polisen i Kalmar och Kronoberg.

–När branden släckts fortsatte raketbeskjutningen och en sten har kastats mot en patrull i området. Även en väktare har utsatts för stenkastning, säger Stephan Söderholm.

Ingen polis har skadats och så vitt polisen känner till ingen i allmänheten heller.

Polisen skriver på sin hemsida att det verkar finnas en stor tillgång till raketer i den grupp som sköt med dem. Det kan finnas samband till en stöld av fyrverkerier till ett värde av 150 000 kronor som ska ha inträffat mellan 23 och 26 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".