Lemmy Kilmister spelar på Sweden Rock 2007. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
1 av 3
Motörhead när de spelade på Sweden Rock Festival 2007. Foto: Janerik Henriksson/TT
En närbild på Lemmy Kilmister i en fotoram. Foto: Örjan Svensson/Privat
2 av 3
Peter Svenssons foto från mötet med Lemmy den 31 mars 1987 i Lund. Han fick även autograf och ett plektrum (nere till höger i bild). Foto: Örjan Svensson/Privat
Närbild på sångaren Lemmy Kilmister. Foto: Örjan Svensson/Privat
3 av 3
Till höger syns Peters blonda kalufs. Foto: Örjan Svensson/Privat

"Det är en legend som passerat vidare"

"Nu är nog Motörhead slut"
5:48 min

Motörheads sångare och frontman, Lemmy Kilmister, har avlidit i cancer. Han blev 70 år gammal och en av alla fans som idag sörjer honom är trummisen Peter Svensson i Karlshamn.

"Det finns inget enkelt sätt att säga detta på... Vår stora, ärade vän Lemmy gick bort i dag efter en kort kamp mot en extremt aggressiv cancer", skriver Motörhead på sin Facebooksida.

– Det är jättetrist, han ÄR ju Motörhead, säger fanset Peter Svensson i Karlshamn, som själv har träffat Lemmy vid en spelning i Lund 1987. 

Lemmy Kilmister blev 70 år gammal och han var känd för hitlåtar som "Ace of Spades", ett hårt rock 'n' roll-leverne och sin raspiga röst.

Frågan är nu om rockbandet kommer fortsätta sitt spelande eller om det här innebär slutet för Motörhead. 

– Att sätta in en ny sångare vore som att byta ut Mick Jagger i Rolling Stones, det tror inte jag att man gör, säger fanset Peter Svensson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".